Terug

table blog
Wie of wat zijn
The Sounding Burrows?


Contact


dogs 5%
Steun The Sounding Burrows
en doe je aankopen bij Zooplus
via bovenstaande button!

Meer info
Als je graag iets voor me mee wilt nemen: hoeft niet, maar wil je het echt, dan is dat natuurlijk heel leuk!
Alleen ...
Ik houd niet van chocola, ik drink geen wijn of andere alcoholische dranken en ik ben allergisch voor bloemen (ik heb niet eens een vaas in huis!).
Waar je me wel erg blij mee maakt, is onderstaande.
Alvast bedankt!


7 juni 2013

Zoveel te doen ...
Het is de laatste tijd erg druk geweest. Hondjes trimmen, huishondkeuring, huis op orde brengen en alle klussen die ik nog op mijn to-do-list had afwerken, logeerkamer op orde brengen voor de vrienden die willen komen als de puppen er zijn enz. enz. Want ik weet uit ervaring dat er weinig van de grotere klussen komt zodra de puppen er eenmaal zijn :)
Ondertussen worden Hazle en Malice dikker en dikker.
Hazle is al echt ver heen en wil sinds twee dagen ook minder lopen. Vandaag heb ik de werpkist voor haar klaargezet, zodat ze daar vast aan kan wennen. Het zal nu niet lang meer duren :)

Beide dames eten goed, slijmen flink en komen tevreden en gelukkig over. Aanvankelijk had Malice niet veel trek, maar sinds een week eet ze me de oren van het hoofd. Ook is haar gedrag anders dan anders (pinniger), dus ja, ik denk wel dat ze heeft opgenomen. Het is nog even wachten en dan kan ik een echo laten maken om een idee te krijgen van het aantal puppen.
Bij Hazle doe ik dat dit keer niet - het is wel duidelijk dat die heeft opgenomen en dat er meerdere puppen in zitten. En een echo geeft niet met 100% zekerheid een exact aantal puppen. Bij de vorige dracht kwam ik er zelfs achter dat dat ook niet altijd het geval is met een rŲntgenfoto. Vandaar dat ik me erbij heb neergelegd dat ik rustig moet wachten tot de puppen uit zichzelf komen. Mijn nieuwsgierigheid wordt dan wel bevredigd :D

Maar bij Malice ben ik bang dat er wellicht maar ťťn of twee puppen in zitten en dat kŠn (hoeft niet - ik heb meerdere kleine nestjes meegemaakt die geen enkel probleem opleverden) problemen geven.
Vandaar de echo zodat ik meer zekerheid heb. Als er meer dan twee puppen zichtbaar zijn, dan kan ik wat ontspannen, maar als er maar een of twee zichtbaar zijn, dan moet ik goed in de gaten houden of de puppen wel op de uitgerekende datum geboren gaan worden.
Want met weinig puppen in de baarmoeder is er veel ruimte en dan groeien ze soms te lang door. En dan worden ze te groot voor het geboortekanaal.
Spannend dus!

Afgelopen 1 juni was trouwens ook spannend! De Nederlandse Lakeland Terrier Club (waar ik zelf de secretaris van ben) had een huishondkeuring georganiseerd en ik heb meegedaan met Chess.
Zij is beste pup, beste teef en beste hond van de dag geworden!
Ik ben niet echt een showmens, mede omdat mijn allergieŽn deelname van een wat grotere show onmogelijk maken, maar wilde toch wel graag weten wat collegafokkers en liefhebbers van het ras van mijn nieuwe aanwinst vinden. En haar aan mijn vrienden daar laten zien.
En ze liep tegen niemand minder dan de door mijzelf gefokte The Sounding Burrows Stonecrop (beter bekend als Pepper), die beste reu werd.
Het was een ontzettend gezellige, leuke dag. Jan Albers trad op als onze onofficiŽle keurmeester en legde de deelnemers uit hoe het er aan toe gaat op een echte show, waar je op moet letten, waar de keurmeester op let en waarom welke hond op welke plaats kwam. Ontzettend leerzaam en een hele leuke stimulans om aan het showen te beginnen.
Ik kan het iedereen met een Lakelandje aanraden om een volgende keer mee te doen!

Voor wie nog geen lid is van de NLTC (Nederlandse Lakeland Terrier Club):
Ook als je (nog) geen lid bent van de NLTC, mag je meedoen.
Het is een leuke manier om met ons kennis te maken, dus schrijf je volgend jaar in!
En natuurlijk word je dan lid en steun je de club :)
Ook op de clubwandelingen ben je welkom om eens een keertje zonder verplichtingen mee te wandelen en kennis te maken.
Maar ook als je niet zo'n activiteiten mens bent of als de activiteiten onverhoopt te ver weg zijn om aan deel te nemen, word lid! Je ontvangt 4x per jaar het mooie A4 grote en in kleur geprinte clubblad met interessante artikelen en foto's. Daarnaast is er een digitale nieuwsbrief. En je steunt er de Lakeland als ras mee. Door het bestaan van de club is er overleg mogelijk en samenwerking. Door het bestaan van de club en de inspanningen van het bestuur wordt de kwaliteit van de Lakeland als ras scherp in het oog gehouden en kunnen we ons ervoor inzetten dat er voldoende genetisch materiaal beschikbaar blijft. Dus doen!

Wil je The Sounding Burrows steunen of heb je baat bij wat ik schrijf? Een donatie wordt altijd erg op prijs gesteld!

TSB Flirck photostream
TSB Youtube Channel
Nederlands Lakeland Terrier Forum
Sounding Burrows Facebook PageWil je The Sounding Burrows toevoegen aan je favorieten?
Klik dan hier.


Deze site is handgeschreven m.b.v. notepad en Coffeecup Free HTML Editor.


Wettelijke opmerkingen: deze website en zijn inhoud vallen onder het auteursrecht van © The Sounding Burrows.
Als je iets van de inhoud wilt gebruiken, mag je dat doen mits je erbij vermeldt dat de info of plaatjes van The Sounding Burrows komen,
je de inhoud niet verandert en mij een stuurt om me ervan op de hoogte te stellen.
Oftewel, gewoon je gezond verstand gebruiken en beleefd blijven.
Aan de inhoud van deze site kunnen geen rechten ontleend worden.
Mocht ik iets hebben staan waarvan je de juistheid betwijfelt, of als ik iets heb overgenomen wat van jou is,
stuur me ook dan even een zodat ik de inhoud kan wijzigen,
en eventueel een verwijzing kan toevoegen of anders de betreffende inhoud verwijderen.divider