Terug

table blog
Wie of wat zijn
The Sounding Burrows?


Contact


dogs 5%
Steun The Sounding Burrows
en doe je aankopen bij Zooplus
via bovenstaande button!

Meer info
Als je graag iets voor me mee wilt nemen: hoeft niet, maar wil je het echt, dan is dat natuurlijk heel leuk!
Alleen ...
Ik houd niet van chocola, ik drink geen wijn of andere alcoholische dranken en ik ben allergisch voor bloemen (ik heb niet eens een vaas in huis!).
Waar je me wel erg blij mee maakt, is onderstaande.
Alvast bedankt!


13 juli 2013

PuppysofaPuppysofa tijd! De oogjes zijn open, de oortjes ook en ze gaan over van wormfase naar pupfase.
Oma Frogbit komt er gezellig bij (verzonken in 'huishoudelijke taken', maar dat demonstreert ook hoe ontspannen Malice en haar moeder met elkaar omgaan).

Maar ik zal het weten ook dat de puppen nu een andere omgeving hebben!
Kijk, de puppen van Hazle zijn gezellige kletsers.
Als ik binnenkom en zo dan moet er even gekeft worden om me te begroeten en ook als ze enthousiast worden, dan geven ze kleine kefjes. Maar verder is het een heel stil nest. Het zijn geen klagers.
De puppen van Malice hebben daar andere ideeën over en zijn zoals de teckel- en boxerpuppen van een kennisje van me: vol protest! Puppysofa wil zeggen dat ze zelf rond kunnen scharrelen en niet zoals bij de werpkist dat ze vast op één plek liggen. Hun oogjes zijn open en ze zijn ook al redelijk mobiel, dus dan moet dat kunnen.
En het is ook nodig want ik kwam al twee keer een pup tegen die half over de rand van de werpkist hing. Gelukkig kermen ze dan luid en kom ik aansnellen om ze terug te zetten. Maar met de puppysofa bestaat dat gevaar niet, dus in aller ijl een puppysofa in elkaar geknutseld (Hazle en haar puppen hebben immers de andere in bezit). De puppysofa heb ik om te beginnen voorzien van het lekkere kussen uit de werpkist, maar ook op de tegels eromheen heb ik een variatie aan matjes liggen, zodat ze niet in een keer een hoge rand op hoeven te klimmen. Maar een gedeelte is ook kale tegels.
Het is warm weer en Malice gaat graag af en toe op de tegels liggen om af te koelen.
Vooral nadat de puppen net gedronken hebben, want daar krijgt ze het bloedheet van.

Enfin, de pups dus op de puppysofa en natuurlijk gaan ze rondscharrelen.
En daarbij komen ze soms op de tegels.
Dat is helemaal niet erg voor ze - integendeel. Het is zelfs onderdeel van de superpuptrainingsroutine, omdat de weerstand van de puppen groter wordt als ze af en toe op een koude ondergrond worden gezet. Maar dit kluitje moet er niets van hebben. Echt niets van hebben.
Luidkeels geven ze hun ongenoegen aan en Malice zit met de handen in het haar.
Ze zijn vlak bij haar en ze zit er doodstil tussen (ze durft zelfs niet eens te bewegen, bang dat ze erop gaat zitten of staan!), maar ze krijsen alsof ze vermoord worden. Net als Malice schrok ik er aanvankelijk van, maar al gauw bleek dat ze het gewoon niet met de situatie eens waren en daarom protest gaven. Moose was druk bezig zich in de graven in een hoek van een donutbedje en was ernstig verontwaardigd dat het niet mee gaf. Ik pakte hem op en draaide hem om, want Malice zat keurig achter hem. Hij keek naar de tepels, maar dat was niet wat hij wilde. Hij keerde terug naar die verdraaide rand om hem eens goed mores te leren! Woestpiepend en grauwend stortte hij zich erop, waarop de rand keurig meezeeg en verder geen haarbreed toegaf.
Fleur stond met twee beentjes op de koude vloer en vanaf haar borst lag ze verder op een heerlijk fleecebedje. Ze was al een paar keer teruggeschoven het fleecebedje op, maar keer op keer probeerde ze weer de tegelvloer uit om dan luidpiepend protest te geven dat haar voetjes geen houvast vonden en zij weggleed. Maar na een paar minuten had ze het toch door!
Het leek meer op zwemmen dan lopen, maar ze stak het stukje tegels over om vervolgens ... tegen de hoge rand van de het donutbedje aan te kijken! Potverdriedubbeltjes, hoe kwam ze nu bij mamma?
Maar Malice is ook niet voor een gat te vangen en plaatste behulpzaam een poot strategisch op de rand. Koppeltje duikelend belandde ze tussen de benen van Malice en zocht een lekkere tepel op. Goed gedaan, kleine meid! Moose is er inmiddels van overtuigd dat de donutrand wel genoeg op zijn donder heeft gehad en draait zich om. HIj heeft zich zo uitgesloofd dat hij Fleur met rust laat en keurig naast haar gaat liggen drinken. Uiteindelijk vallen ze zelfs samen met koppies op elkaar gezellig opgekruld tegen elkaar in slaap. Ook de anderen hebben hun verzet gestaakt. Lindy is het hele rennetje door geweest en heeft alle drie de verschillende matjes en bedjes aan een grondig onderzoek onderworpen. Uitgesnuffeld valt ze gezellig bij Malice in slaap.
Daar kunnen Moment en Mallow niet bij achterblijven.
Ze houden een puppyrace om als eerste naast haar te komen en vallen vervolgens als een kluitje in slaap.
Alles ligt stil en ik durf op te staan om een camera te halen. Zo schattig: Malice en vijf puppen in één klein donutbedje gepropt. Maar Malice volgt me onmiddellijk en wil graag uit. Er volgt wat gedempt protest uit het bedje.
Ik besluit toch de camera te halen, maar als ik terug kom ligt iedereen al ergens anders.
Hoe doen ze dat zo snel???

Maar diezelfde avond lukt het me alsnog! Is dit snoepig of snoepig??!!En nog eentje om het af te leren ;)Wil je The Sounding Burrows steunen of heb je baat bij wat ik schrijf? Een donatie wordt altijd erg op prijs gesteld!

TSB Flirck photostream
TSB Youtube Channel
Nederlands Lakeland Terrier Forum
Sounding Burrows Facebook PageWil je The Sounding Burrows toevoegen aan je favorieten?
Klik dan hier.


Deze site is handgeschreven m.b.v. notepad en Coffeecup Free HTML Editor.


Wettelijke opmerkingen: deze website en zijn inhoud vallen onder het auteursrecht van © The Sounding Burrows.
Als je iets van de inhoud wilt gebruiken, mag je dat doen mits je erbij vermeldt dat de info of plaatjes van The Sounding Burrows komen,
je de inhoud niet verandert en mij een stuurt om me ervan op de hoogte te stellen.
Oftewel, gewoon je gezond verstand gebruiken en beleefd blijven.
Aan de inhoud van deze site kunnen geen rechten ontleend worden.
Mocht ik iets hebben staan waarvan je de juistheid betwijfelt, of als ik iets heb overgenomen wat van jou is,
stuur me ook dan even een zodat ik de inhoud kan wijzigen,
en eventueel een verwijzing kan toevoegen of anders de betreffende inhoud verwijderen.divider