Terug

table blog
Wie of wat zijn
The Sounding Burrows?


Contact


dogs 5%
Steun The Sounding Burrows
en doe je aankopen bij Zooplus
via bovenstaande button!

Meer info
Als je graag iets voor me mee wilt nemen: hoeft niet, maar wil je het echt, dan is dat natuurlijk heel leuk!
Alleen ...
Ik houd niet van chocola, ik drink geen wijn of andere alcoholische dranken en ik ben allergisch voor bloemen (ik heb niet eens een vaas in huis!).
Waar je me wel erg blij mee maakt, is onderstaande.
Alvast bedankt!


19 oktober 2019

Orchid's nieuwe kwartet

Na Orchid's avontuur vorig jaar met de mooie blauwe reu Busby, heb ik dit keer de stoute schoenen aangetrokken en haar door de door mijzelf gefokte zwarte reu Moose laten dekken in de hoop op een zwart teefje voor mezelf. En het lijkt zowaar gelukt! Omdat Orchid zelf een blauwe dame is en Moose dus zwart is het voorlopig nog niet te zien of mijn dametje zwart blijft of blauw wordt, want beide kleuren worden zwart geboren.

Maar dat kan de pret niet drukken,want het is zo'n mooie pup en zo ontspannen - net als haar broertjes trouwens - dat ik haar beslist wil houden. Of ze nu zwart blijft of blauw wordt.

Voor de duidelijkheid: ik heb twee prachtige blauwe dames en op het moment is mijn oudste Lakelandje Beechen de enige zwarte die ik nog in huis heb. Vandaar dat ik momenteel juist zo graag weer een zwart dametje wil, want ik heb blauw en zwart even graag. Het is alleen dat als ik zwart wil blijven kunnen fokken en als kleur behouden voor de toekomst, dan moet er op redelijk korte termijn weer een zwart dametje aan de groep toegevoegd worden, want Beechen mag nog één nestje krijgen en daarna zijn mijn kansen wel op.

Op het moment dat de pups geboren worden krijg je een kleine glimps van de toekomst. Zowel in gedrag, want hoe ze omgaan met het trauma van de geboorte, zegt heel veel over hoe ze om zullen gaan met het leven, als over de kleur. Wheaten (zeer zeldzaam en nog nooit bij mij geboren), rood, red grizzle en ook grizzle and tan zijn direct te herkennen.
Het verschil tussen black and tan and blue and tan daarentegen is eigenlijk niet na te gaan en hetzelfde geldt voor zwart en blauw. Alleen als ze net geboren zijn en nog helemaal nat en klef, dan kun je een hint krijgen door de kleur van de voetzooltjes en de huid rond de ogen. Bij blauwe en blue and tan pups zijn de voetzooltjes doorzichtig lichtblauw en soms zijn zelfs de oogleden bijna transparant.
Bij pups die zwart blijven zijn de voetzolen veel donkerder en ook de huid rond de ogen is zwart of donkergrijs.

In dit geval waren de voetzooltjes van de "zwarte" reu heel licht blauw en zijn oogleden waren bijna witte streepjes, dus ik neem aan dat hij blauw wordt en waarschijnlijk zelfs heel licht blauw, net als zijn broer Onyx van vorig jaar. Een prachtige kleur! Ik wou dat ik er zo eentje voor mezelf bij had, haha!


The Sounding Burrows Onyx


Zijn zusje was beduidend donkerder met donkere oogleden en de voetzooljes deels zwart. Dat deels is wat het voor mij moeilijk maakt, want het kan dus zijn dat ze zwart blijft, maar ze kan ook blauw worden. Niet dat het verder veel uitmaakt, alleen ben ik zo'n perfectionist dat ik graag de juiste kleur aangeef op de stamboompapieren en soms is dat dus moeilijk. Als ze blauw mocht worden, wordt ze waarschijnlijk net zo donker blauw als haar moeder en oudere zus Mistle. De tijd zal het leren!


The Sounding Burrows Mistle


Enfin, terug naar Orchid en haar viertal.
Alles is goed verlopen bij de geboorte, na een wat eigenwijze start, want de eerste pup is geboren op een stoel in plaats van in de werpkist! Orchid ging steeds keurig uit zichzelf de werpkist in en uit, want werpen gaat gepaard met heel vaak moeten plassen, dus ze liep steeds op en neer. Maar toen het moment daar was kwam ze terug uit de tuin en ging niet in de werpkist liggen, maar sprong op de stoel en voor ik het wist verscheen daar een koppie!
Eenmaal goed en wel geboren heb ik hem in de werpkist gelegd en Orchid ging er natuurlijk meteen achteraan, dus zijn twee broertjes en zusje zijn wel netjes in de werpkist geboren. De stoel bleek een wasbaar kussen te hebben, dus ook dat liet zich makkeljk oplossen. Haha!

De uiteindelijke uitkomst was vier puppen, drie reutjes en één teefje.
Fern - red grizzle reu
Basil - red grizzle reu
Oak - blauwe reu
Ivy - zwarte teef

Orchid is stapelgek op ze en zorgt er bijzonder goed voor en ik ben zelf ook helemaal verliefd.
Ze zogen goed en het zijn hele tevreden, stille puppen. Jippie!!!

Hier zijn een paar foto's van hun eerste week:


Vader van het grut: The Sounding Burrows Moose.Moeder: The Sounding Burrows Orchid.Nog een foto van Orchid, toen ze net een buikje begon te krijgen.Orchid's dikke buik kort voor de bevalling.Hijgen in de werpkist - het is begonnen!O handig, Orchid, een pup baren op mijn stoel!Ze zijn erOrchid trots op haar grut.Waar is die tepel???Drie dagen oud.Zo doet Orchid me ontzettend aan Frogbit denken.Zo'n mooi stelEen heerlijk rond buikje! Enne, die rode haartjes door de vacht: yep, dit is een red grizzle.
Een grizzle and tan heeft ook wel rode haartjes op zijn borst, maar minder
en blue and tan en black and tan hebben beide een gitzwarte borst op deze leeftijd.De andere red grizzle - iets donkerder van tan, maar ook duidelijk een red grizzle.Een week oud - wat zijn ze al gegroeid!!!


Dat was het voor nu. Interesse in een Lakeland als huisgenoot? Neem even contact met me op.

Wil je The Sounding Burrows steunen of heb je baat bij wat ik schrijf? Een donatie wordt altijd erg op prijs gesteld!
TSB Flirck photostream
TSB Youtube Channel
Nederlands Lakeland Terrier Forum
Sounding Burrows Facebook PageWil je The Sounding Burrows toevoegen aan je favorieten?
Klik dan hier.


Deze site is handgeschreven m.b.v. notepad en Coffeecup Free HTML Editor.


Wettelijke opmerkingen: deze website en zijn inhoud vallen onder het auteursrecht van © The Sounding Burrows.
Als je iets van de inhoud wilt gebruiken, mag je dat doen mits je erbij vermeldt dat de info of plaatjes van The Sounding Burrows komen,
je de inhoud niet verandert en mij een stuurt om me ervan op de hoogte te stellen.
Oftewel, gewoon je gezond verstand gebruiken en beleefd blijven.
Aan de inhoud van deze site kunnen geen rechten ontleend worden.
Mocht ik iets hebben staan waarvan je de juistheid betwijfelt, of als ik iets heb overgenomen wat van jou is,
stuur me ook dan even een zodat ik de inhoud kan wijzigen,
en eventueel een verwijzing kan toevoegen of anders de betreffende inhoud verwijderen.divider