Terug
Deze site is voor het laatst bijgewerkt op 01-01-2008 ©The Sounding Burrows


Hieronder vindt u enkele links naar artikelen over de Lakeland.
Mijn artikel over de opvoeding van de Lakeland stamt uit 2012 en inmiddels heb ik op sommige punten mijn ideen een beetje aangepast. Zo maak ik het verschil tussen straf (gebaseerd op emotie en vindt plaats nadat de hond de fout is ingegaan en is daarom meestal niet goed getimed en ook vaak te hard) en correctie (het voorzien van het gedrag van de hond en zorgen dat je een passende maatregel treft om dat gedrag te voorkomen - hoe jonger de pup is wanneer de opvoeding begint, des te minder zijn correcties nodig, maar bijvoorbeeld wanneer men een oudere hond opneemt of de hond heeft ongemerkt toch verkeerd gedrag opgepikt, dan kan het nodig zijn om naast een goede begeleiding en vooral het belonen van het goede gedrag, het foute gedrag af te kappen). Ik ben dus niet tegen het gebruik van correcties waar nodig, al blijf ik wel van mening dat er veel minder correcties nodig zijn dan dat de gemiddelde persoon toepast en vooral door een consequente aanpak hoeven correcties zelden hard te zijn.
Ik ben nog altijd van plan een uitgebreider boekje te schrijven over Lakeland gedrag, maar door omstandigheden is dat er nog steeds niet van gekomen. Echter wat in het vat zit, verzuurt niet. Het komt er wel!

En een tweede punt: plaats mijn artikelen a.u.b. niet omgevraagd op andere sites. Ik heb om die reden ook al een watermerk aangebracht, maar ik kan niet voorkomen dat een pdf wordt gekaapt en elders geupload. Maar ik besteed hier veel werk en tijd aan. De informatie die ik uitdraag, draag ik gratis uit in het belang van de honden.
Maar het is wl mijn materiaal en mijn tijd en inzet. Wees zo vriendelijk dat te respecteren.
Als je het wilt gebruiken, neem dan even contact met me op (zie het contact blad). Alvast bedankt.
divider